I mer än 75 år har VELUX takfönster gett dagsljus och god ventilation till hus över hela världen. De tillverkar fönstermodeller för alla typer av tak som klarar de högsta kraven när det gäller funktion, design och kvalitet.

Anledningarna till att installera takfönster i vinds- och takvåningar är många. Framför allt är det ett snabbt sätt att ge en känsla av öppenhet och fri rymd och därmed mer trivsel.

Velux har utvecklat deras egen ThermoTechnology™-märkning som garanterar att deras fönster har hög energieffektivitet med lägre energiräkningar som följd. Hemligheten ligger i den innovativa användningen av högteknologiska material i fönsterkonstruktionen. Det ger en lufttät försegling och förbättrar isoleringen.

Tack vare Velux öppnings- och stängningsbara ventilationsklaffar kan du släppa in frisk luft även när fönstret är stängt, vilket skapar ett bättre inomhusklimat. Fönstrets robusta konstruktion och välutformade luftfilter gör ventilationen inbrotts- väder- och insektssäker. Med andra ord kan du ventilera bekymmersfritt även när du är borta eller sover. Filtret kan återanvändas och är enkelt att rengöra.

Om ventilationsklaffen är öppen under vinterhalvåret finns det risk att det uppstår kondens. Detta sker när den varma fuktiga inomhusluften möter den kalla utomhusluften. Därför rekommenderar VELUX att man under den kalla årstiden använder ventilationsklaffen mer sparsamt.

Velux takfönster går att montera över och bredvid varandra, vilket gör att rummet öppnas upp och får dagsljuset att flöda in. Om du önskar högsta bekvämlighet och dina VELUX takfönster sitter utom räckhåll är fjärrstyrda VELUX INTEGRA® takfönster svaret. Du kan styra alla takfönster och tillbehör som t.ex. solskydd och markis från vilken plats som helst i ditt hus och finns i både elektrisk och solcellsdriven variant

Det finns såväl topphängda som mitthängda såkallade pivåhängda fönster. Oavsett vilken modell du väljer ger de en obruten utsikt över omgivningarna och maximerar de mängden dagsljus som kan släppas in. Installation av takfönster kan därmed drastiskt förbättra trivseln i ett rum.

Velux tillverkar också takfönsterbalkonger och takfönsterkupor såväl som ljustunnlar som för in ljus från taket till rum som ligger upp till sex meter under yttertaket. De tillverkar också solskydd som är anpassade just efter dina fönster.

Stäng meny