Sunnerbo Fönster AB öppnade 2008 i småländska Nybro. Efterfrågan på nya produkter ökade snabbt, varför de 2012 förvärvade samtliga aktier i Bröderna Johanssons Träförädling AB som är en av Sveriges modernaste dörrtillverkare för såväl ytter- som innerdörrar. 2014 köpte Sunnerbo Sävsjö Snickerifabrik AB och 2016 förvärvade 80% av aktierna i GFAB Sweden AB med tillhörande dotterbolag.

Med framgången har företaget sedan starten 2008 ökat sin personalstyrka från 4 till 55 personer. Det innebär också att de rekryterat mångårigt yrkeskunnande från såväl glas- som träindustrin samtidigt som de har uppdaterat deras tillverkningsmetoder till modernaste standard.

Idag kan Sunnerbo fönster leverera fönsterämnen och fönsterdörrar med mycket hög precision i över 900 olika storlekar, inklusive sneda och runda fönster i vitmålat 3-glas. Sunnerbo specialiserar sig också på takfönster som ofta installeras i vinds- och takvåningar för att skapa ljusare och trivsammare miljöer.

Alla typer av fönster kan enligt önskemål monteras med utanpåliggande spröjs, ventil och salningsspår. Därtill säljer de lyftglidpartier för uterum som gör att kunden smidigt och enkelt kan släppa in sommarsolen i huset.

Ytter- och innerdörrar, enkla såväl som pardörrar, kan beställas med eller utan fönster och spårdekorationer. Tillverkningen sker i skånska Osby där Sunnerbo är ett av få företag som har en samlad produktion av ytter- och innerdörrar i samma fabrik.

Utöver fönster och dörrar tillverkar Sunnerbo också solskydd och insektsnät för fönster. och dörrar. Med en en snabb leverans på 5-7 arbetsdagar skapar Sunnerbo Fönster trygga, säkra och problemfria kvalitetsprodukter med 10 års garanti.

Stäng meny